Coen Sleddering krijgt bij afscheid Erespeld Gemeente Rijswijk

VVD-fractievoorzitter Coen Sleddering (70) heeft donderdag bij de raadsvergadering in het Provinciehuis Zuid-Holland afscheid genomen van de Rijswijkse gemeenteraad. Hij gaf het stokje over aan Jordy Loof.

Burgemeester Huri Sahin had lovende woorden voor de nestor van de gemeenteraad die sinds 2014 actief is in de Rijswijkse politiek sinds 2014. In dat jaar begon hij als campagneleider en fractie-assistent van de VVD. In juni 2017 werd hij fractievoorzitter voor de VVD.

Betrokken
“Voor mij viel je op door je authentieke en consistente handelswijze”, vertelt de burgemeester tijdens de raadsvergadering van donderdag. “Je collega-raadsleden beamen dit. ‘To the point, betrokken, ferm, kordaat, loyaal aan wetgeving, een scherpe debater, af en toe fel, besluitvaardig, iemand die weet waar hij naartoe wil en de weg daar naartoe bewandeld, niet makkelijk op andere gedachten te brengen, realist, volhoudend, strenge bewaker van de gemeentekas en controlefreak op het gebied van de begroting.’ Dit zijn woorden die ik van de fractievoorzitters terugkreeg.”

Humor
Burgemeester Sahin vervolgt: “Ik moest denken aan de uitspraak ‘zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Dat is op jou zeker van toepassing. Maar ook andere kwaliteiten van je vielen op: ‘Humor, hartelijk, iemand die met respect en goede onderlinge verhoudingen de verschillen kan plaatsen. Soms zelfs emotioneel, maar altijd met een gezellige borrel achteraf. Liefde voor voetbal, een wijntje, biertje en bitterbal.’ Ik denk dat ik het goed samenvat als ik zeg dat je een gewaardeerde collega was, zowel om je scherpe bijdrages aan het debat en om je persoonlijkheid. Dank je wel daarvoor. 

Betekenisvol
“In mijn afscheidswoord ontkom ik er niet aan om ook je andere verdiensten van de afgelopen jaren te benoemen. Het zijn er nogal wat, dus met jouw goedvinden ga ik er in vogelvlucht langs. Naast je raadslidmaatschap en werk als directeur en manager Communicatie bij diverse bedrijven en organisaties (van Rijkswaterstaat tot het CBR en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), had je ook je eigen managementadviesbureau en was je jarenlang bestuurlijk actief.  Zo was je van 1994 tot 1997 bestuurslid van het Protestants Christelijk Basisonderwijs, van 1999 tot 2003 voorzitter van de Rijswijkse Hockeyclub, van 2003 tot 2012 lid van de Raad van Commissarissen van Woningcorporatie Vidomes en van 2010 tot 2016 bestuurslid en voorzitter van Trias Centrum voor de Kunsten. Je hebt je sporen verdiend in onze samenleving. Je grote en jarenlange inzet voor Rijswijk is bijzonder betekenisvol geweest.”Na deze woorden spelde burgemeester Huri Sahin hem de Rijswijkse Erespeld op “En gezien je staat van dienst was je voordracht een hamerstuk  voor het college: je hebt het verdiend! Van harte gefeliciteerd!​” Bij de Erespeld horen ook een beeldje en een oorkonde.

Frankrijk
Daags na zijn afscheid hadden we contact met Coen Sleddering en vroegen hem naar zijn gevoel. “Mooie avond met zeer mooie woorden van de burgemeester en uitreiking erespeld. Jordy leuk en meteen politiek aan de bak. Ik ga absoluut niet achter de geraniums zitten, maar eerst even een half jaartje in de schaduw….daarna zie ik wel wat ik ga doen buiten mijn bezoekjes aan Frankrijk.”

Foto’s: Frank Jansen

Deze artikelen heeft u misschien gemist