Don Bosco Rijswijk hoopt op hulp gemeente Rijswijk

De gezichten van Marlies Cuppen (midden) en de Don Bosco medewerkers hebben wel eens vrolijker gestaan

“Er zijn verschillende Rijswijkse partijen die hun steun voor ons hebben uitgesproken”, zegt Marlies Cuppen, leidinggevende bij Stichting Don Bosco Rijswijk nadat bekend werd dat Don Bosco weg moet van het huidige terrein.. “Er staat een gesprek gepland met wethouder Van Malsen. We hopen dat de gemeente de daad bij het woord voegt en Don Bosco helpt het werk voor kwetsbare jeugd voort te zetten

Stichting Don Bosco Rijswijk, waar afgelopen zomer het 70-jarig bestaan feestelijk werd gevierd, heeft te horen gekregen dat de eigenaar van het pand aan het Julialaantje het aflopende huurcontract niet wenst te verlengen. Het huidige huurcontract loopt tot en met 31 augustus 2024.

Droom
“Mijn droom is Don Bosco’s droom. En die droom is nu in gevaar”, vervolgt Marlies op LInkedIn. “Dat betekent dat duizend kinderen uit Rijswijk en Laak binnenkort niet meer kunnen spelen, sporten, ontspannen en ontwikkelen op mijn mooie werkplek. Waarom? Omdat het huurcontract, eindigend in augustus ’24, niet wordt verlengd. Een nachtmerrie, want waar gaan die kinderen en jongeren naar toe? Help jij mij die grote groep kinderen een nieuwe plek te geven? Kan jouw netwerk, jouw kennis of jouw portemonnee iets doen om te zorgen dat mijn droom en die van Don Bosco volgend jaar gewoon doorgaan? Mail Karin Groenenboom – de Bruijn via karin@donboscorijswijk.nl, zodat we alle krachten kunnen bundelen en snel in actie kunnen komen.”

Scenario’s
Wethouder Gijs van Malsen heeft donderdagavond tijdens de eerste raadsvergadering na het reces verteld dat hij inmiddels heeft gesproken met het bestuur van Don Bosco. “Larissa (Bentvelzen-wethouder) en ik hebben inmiddels een gesprek met het bestuur van Don Bosco. Er zijn verschillende scenario’s uitgewerkt waar we mee aan de slag gaan. Over een paar weken gaan we het gesprek weer met elkaar aan.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist