Onthulling eerste weggeefkastje tijdens Burendag in Te Werve

Vandaag heeft Welzijn Rijswijk – in het bijzijn van buurtbewoners en een aantal Rijswijkse ondernemers – het eerste weggeefkastje onthuld. In het kader van het 20-jarig jubileum plaatste Welzijn Rijswijk zaterdag en de komende weken 20 weggeefkastjes door heel Rijswijk heen.

Een weggeefkastje is er om spullen te delen die je zelf niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan houdbare voedingsmiddelen, menstruatieproducten of speelgoed. Het vergroot het wij-gevoel en zorgt ervoor dat spullen niet onnodig in de prullenbak belanden.

Kastjes gesponsord door Rijswijkse bedrijfsleven
Een aantal van de kastjes is gesponsord door het Rijswijkse bedrijfsleven. Naast de financiële bijdrage zijn de ondernemers betrokken en van plan om zelf ook de kastjes te vullen en onderhouden.Braam
Bij wijkcentrum Te Werve werd de eerste weggeefkast onthuld door Welzijn Rijswijk. Het bedrijf van Ed Braam, Braam ass. & adv. Rijswijk, is sponsor van deze weggeefkast die tegenover Stichting Speeltuin TWT De Eekhoorn staat. Ed Braam: “Een mooie plek waar veel bewoners hun overbodige spullen kwijt kunnen. Het is zonde om eten en drinken weg te gooien als de houdbaarheidsdatum nog niet is bereikt. Er zijn ook in deze wijk veel mensen die het niet zo breed hebben. Een beetje hulp is altijd welkom.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist