Vredenburch favoriet voor kampioenschap in vierde klasse

Na weken van trainen en het spelen van oefenwedstrijden, al dan niet onder de paraplu van wedstrijden in het kader van de KNVB districtsbeker, begint dit weekeinde dan eindelijk de nieuwe competitie in het amateurvoetbal. In de 4e klasse D spelen met RVC Celeritas, Te Werve en Vredenburch maar liefst drie Rijswijkse verenigingen. De Rijswijkse voetballiefhebber heeft de komende periode dus weer de nodige stadsderby’s om naar uit te kijken. Semper Altius moest na de degradatie van afgelopen seizoen een stapje terug doen naar de 5e klasse. Insiders zien Vredenburch aan het seizoen gehuldigd worden als de nieuwe kampioen. De Rijswijkse voetballiefhebber kan zich opmaken voor een seizoen met twee talentvolle spelers binnen de stadgrenzen, Bas Visser bij Vredenburch en Gio Meyer bij RVC Celeritas.

FC Zoetermeer
Het team van cheftrainer Remco Torken kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alle aandacht van de ware voetballiefhebber zal dit seizoen uitgaan naar Bas Visser, een ouderwetse nummer 10, die vooral tijdens het eigen Vredenburch oefentoernooi indruk maakte. De kans is niet uitgesloten dat we te maken krijgen met een situatie zoals destijds met Lex Immers het geval was. Ook hij speelde bij Vredenburch voordat hij de overstap naar het betaalde voetbal, in eerste instantie naar ADO Den Haag, maakte. Of Visser ook het niveau van de Keuken Kampioen Divisie of zelfs Eredivisie kan halen, moet nog blijken, feit is wel dat hij in de 4e klasse voor zijn niveau veel te laag speelt, maar Visser zelf vindt het voorlopig wel goed zo. Na een tijdje niet gespeeld te hebben vanwege een blessure en vanwege zijn werksituatie, wil hij bij Vredenburch eerst zijn spelplezier weer terug zien te vinden, om daarna wellicht stappen hogerop te maken. De bewoners van het Julialaantje zijn overigens niet de enige titelfavoriet, ook met het ambitieuzen FC Zoetermeer, dat afgelopen seizoen op een haar na promotie miste, moet dit seizoen terdege rekening worden gehouden zo is toch de verwachting van de kenners.

Goaltjesdief
De Rijswijkse voetbalsupporters dichten RVC Celeritas een plek in de middenmoot toe. Er zijn de nodige spelers vertrokken, met als logisch gevolg een nieuwe lichting onder een nieuwe hoofdtrainer, Yasir Ahmead. Wat de voormalige Haagse vereniging kan helpen is de komst van een mogelijke opvolger voor goaltjesdief Jergo Leijdekkers (38), die nog niet echt afscheid heeft genomen, maar wegens drukke privé omstandigheden voorlopig wel een stapje terug heeft gedaan. Gio Meyer heeft met zijn productiviteit in de oefenpotjes bewezen in potentie een goede opvolger voor spits Leijendekkers te kunnen zijn. Dat kan hij in de eerste competitiewedstrijd, zaterdag thuis tegen het Westlandse VDL al meteen bewijzen. Vredenburch vangt het seizoen in Vlaardingen aan bij voormalige hoofdklasser Delta Sport.

Te Werve, dat een doorstart heeft gemaakt, gaat het in de eerste wedstrijd van het seizoen opnemen tegen Maasland.

Voor Semper Altius, dit seizoen onder leiding van hoofdcoach Eki Korte, Nederlander met Portugese roots, wacht in de vijfde klasse de beladen regioderby tegen Haagse Hout.

Tekst: Peter Petit

Deze artikelen heeft u misschien gemist