Plan woningen Pasgeld West met wijzigingen aangenomen door raad

Buurtschap Pasgeld

Het plan om in Pasgeld West tussen de Lange Kleiweg en het spoor 1000 nieuwe woningen te bouwen is donderdag in de raadsvergadering met 19 stemmen voor en 11 tegen aangenomen.

Bewoners en natuurorganisaties hebben zich lange tijd fel verzet tegen dit plan. Een amendement van GroenLinks mede ondertekend door D66, Partij voor Gelijkheid en Rechtvaardigheid en de PvdA kreeg een meerderheid binnen de raad. De ontwikkelaar wordt nu verplicht om zoveel mogelijk natuurinclusief en klimaatadaptief te gaan bouwen.

CDA
Vanuit het CDA kwam een opmerkelijk voorstel. “Organiseer voor deze nieuwe wijk een pendeldienst met een busje dat de wijk verbindt met station Delft en station Rijswijk. Als je hier tijdig een frequente verbinding van maakt, dan leggen we deze wijk vervolgens aan zonder parkeerplaatsen. Dat scheelt een kleine 1000 parkeerplaatsen en enorm veel autoverkeer.” Dit voorstel kreeg geen meerderheid.

Deze artikelen heeft u misschien gemist