Vredenburch geeft visitekaartje af

archieffoto

In de eerste competitieronde van de vierde klasse in het amateurvoetbal kende titelfavoriet Vredenburch een bliksemstart met een zevenklapper als resultaat. In Vlaardingen moest Delta Sport er met 1-7 aan geloven. Voor RVC Celeritas begon het seizoen dramatisch met een 2-6 afstraffing op eigen veld tegen VDL uit Maassluis, het ‘nieuwe’ Te Werve verloor op eigen terrein uit dooie momenten van Maasdijk, 2-3. Een klasse lager won Semper Altius de wedstrijd der degradanten tegen Haagse Hout knap met 1-2.

Delta Sport – Vredenburch
De ploeg van hoofdcoach Remco Torken voldeed in deze wedstrijd ruimschoots aan de torenhoge verwachtingen met betrekking tot een naderend kampioenschap. Delta Sport, een team in de vrije val, van hoofdklasser in 2015/16 naar nu vierde klasser, kon de reputatie van lastige tegenstander geenszins waarmaken. Bas Visser opende de score voor de Rijswijkers, vervolgens trof Erwin Kruit het net, na een voorzet van Gijs van der Meulen. Weer middenvelder Bas Visser zorgde voor de 0-3, de voorsprong werd alleen nog maar groter dankzij Alex Jacobs, 0-4. Vredenburch bleef de aanval zoeken, resulterend in doelpunten van Bas van Schendel, Gijs van der Meulen en Mehmet Aygun. Omdat de Burcht bewoners in de slotfase nog wel een doelpunt moesten incasseren uit een penalty, gaf het scorebord op sportpark Broekpolder in Vlaardingen na 90 minuten en wat extra tijd de 1-7 eindstand aan.

RVC Celeritas – VDL
Dit jaar is een overgangsjaar voor de Rijswijkers, daar is vriend en vijand het over eens. Nieuwe trainer, nieuwe selectie, dus de verwachtingen mogen niet al te hoog gespannen zijn. Maar dat de eerste wedstrijd, thuis nog wel, zo dramatisch af zou lopen zullen niet veel voetballiefhebbers hebben voorspeld. De wedstrijd was bij een 0-5 stand bij de rust al beslist. Dankzij middenvelder Fernando Couvreur en Gio Meyer deed de thuisploeg nog wat terug, maar Rodney Remmerswaal van VDL bepaalde met zijn derde treffer van de middag de eindstand op 2-6.

Te Werve – Maasdijk
De selectie van Te Werve mag dit seizoen dan wel grotendeels nieuw zijn, hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede heeft zijn door hem zo vaak toegepaste tactiek niet in de prullenbak gegooid. De tegenstander die de lange bal speelt het spel laten maken, dat is wat Van Oostrom Soede het liefst doet. Tegen Maasdijk liep het helaas verkeerd af. Bij de rust was de stand 0-1 voor de bezoekers na een doelpunt van Nick van Vliet. Uit een voorzet van Dani Lourens tekende Faysal Ameziane de gelijkmaker aan. Senna Kortekaas zorgde er voor dat de Maasdijkers, na een verre uitworp van één van zijn medespelers, weer op voorsprong kwamen, 1-2. Te Werve ging toen ‘pompen’, resulterend in een strafschop in het elf meter gebied van Maasdijk en het was Jevon Mercana die vanaf de stip de gelijkmaker scoorde. In blessuretijd verloor Te Werve toch nog de wedstrijd, wederom uit een verre uitgooi, en was het Scott van der Grond die ervoor zorgde dat de Maasdijkers met de volle buit teruggingen richting Westland.

Haagse Hout – Semper Altius
In de vijfde klasse stond het duel tussen twee ploegen op het programma die elkaar nog kenden van afgelopen seizoen, toen ze nog in de vierde klasse uitkwamen. Het duel der degradanten eindigde in een 1-2 zege voor de Rijswijkers. Langzamerhand is bij Semper de hand van nieuwe trainer Eki Korte, Nederlander met een Portugese achtergrond, zichtbaar. De lange voorbereiding van Korte heeft zaterdag zijn vruchten afgeworpen. Semper kreeg in de eerste periode van de wedstrijd de meeste kansen, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die de score opende dankzij Volkan Tekten, ruststand 1-0. Donkere wolken boven Semper en wellicht was de gedegen voorbereiding van Korte op dit duel misschien wel voor niets. Totdat Arend Baljion in de tweede helft beide partijen op gelijke hoogte brengt en Mick van Oirschot zelfs nog de winnende treffer voor Semper weet te scoren. Resultaat, blije gezichten bij de meegereisde Semper supporters na een alleszins hectisch verlopen afgelopen seizoen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist