Wethouder Larissa Bentvelzen loopt mee in de thuiszorg

Tijdens de MeeZorgWeek nodigt TZorg.nl gemeenten en samenwerkingspartners uit om het waardevolle werk van de thuishulpen en begeleiders te ervaren. “Het werk is namelijk zóveel meer dan het bieden van hulp bij het huishouden en individuele begeleiding”, zegt de website van TZorg.

“Vandaag aan mij de eer om mee te mogen lopen met een van de lieve en enthousiaste thuiszorgmedewerkers van T-Zorg; Ilona.” Dat vertelt wethouder Larissa Bentvelzen op Facebook die in het kader van de Meezorgweek heeft meegeholpen. “Een van de Rijswijkse inwoners Bella van der Toorn stelde haar privéomgeving voor mij open, zodat ik zelf kon ervaren hoe de thuiszorg momenteel te werk (moet) gaan. Na een kopje thee en een praatje verdeelden we de taken en hebben we hard gewerkt.”

Warm
De wethouder vervolgt: “Mevrouw van der Toorn is een warm mens, die ondanks haar eigen ongemakken, zichzelf elke dag inzet voor haar medemens die het minder heeft. Ilona is een van de mensen waarvoor ik een diepe buiging maak. Ik heb met eigen ogen gezien hoe waardevol de thuishulp is voor deze mensen. Ik heb oprecht genoten van mijn “meezorgmoment”.”

De commentaren op Facebook van Bella en Ilona laten zien dat de hulp van de wethouder zeer werd gewaardeerd.

Deze artikelen heeft u misschien gemist