RVC Celeritas kansloos in stadsderby tegen Vredenbuch

archieffoto

Een tegenvallende stadsderby en fikse nederlagen van Te Werve als Semper Altius. Zie hier het amateurvoetbal in Rijswijk van afgelopen zaterdag in een notendop.

Vredenburch- RVC Celeritas 5-0 (3-0)
Een kwalitatief tegenvallende derby op de Burcht. hoewel je in Rijswijk de lachers op de hand krijgt deze confrontatie een stadsderby te noemen. Zij beschouwen Celeritas nog steeds als een Haagse vereniging en voor hun bestaat er maar één derby, Vredenburch tegen Semper Altius. Die dit seizoen niet op het programma staat omdat Semper Altius is afgedaald naar de krochten van het amateurvoetbal, de vijfde klasse.

Doelpuntenmakers voor de thuisploeg Rico Deekman (3x) en Bas Visser (2x). Laatstgenoemde is een 21-jarige middenvelder die gemakkelijk een hoger niveau dan de vierde klasse aan zou kunnen. Derde divisie, niveau topamateurs Quick, zou voor Visser, die als kleine jongen in de spelersbus van zijn toenmalige vereniging Haaglandia niets liever deed dan op de schoot van de flamboyante doelman Harald Lüschen naar de uitwedstrijden te gaan, zeker geen probleem moeten zijn.

Nog hoger, misschien wel KKD, zou ook nog kunnen, maar dan moet Visser, werkzaam in de bouw, meer trainen dan de huidige twee keer in de week, en daar heeft ‘Bassie’ zoals hij bij zijn club liefkozend wordt genoemd, geen zin in. Liever speelt hij met zijn vrienden op het één na laagste niveau in het
amateurvoetbal.

De kaarten lijken in deze poule 4D inmiddels wel geschud, koploper Vredenburch zal voor wat betreft het binnenhalen van de zo gewenste titel dit seizoen vooral de strijd aan moeten gaan met VDL uit Maassluis en FC Zoetermeer. Hekkensluiter RVC Celeritas, dat doelman Eldrin Sermony wegens een blessure halvewege de tweede helft zag afhaken, moet zaterdag echt van DHL, één na laatste, winnen, anders wordt dit nog een heel benauwd seizoen voor de selectie van debuterend hoofdtrainer Yasir Ahmead.

FC Zoetermeer – Te Werve 6-1 (3-0)
De ploeg van de zich momenteel wegens ongemak aan zijn heupen met krukken voortbewegende hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede had niets in te brengen op het sportpark FC Zoetermeer Solutions. Na een 3-0 achterstand bij het wisselen van de helften zorgde Aymane Achnak nog voor de Rijswijkse eretreffer. Na twee duels wacht Te Werve nog steeds op het eerste punt, de club die dit seizoen een doorstart maakte gaat weer een moeilijk seizoen tegemoet.

Semper Altius – HDV 1-4 (0-0)
Bij Semper Altius lijkt na twee wedstrijden het Eki Korte effect weer als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Na de winst van vorige week volgde nu een kansloze nederlaag tegen Houdt Dapper Vol (HDV). Voor de doelpunten moesten de toeschouwers geduld hebben, die kwamen pas na de theepauze. Na de 0-1 van de gasten scoorde Arend Balyon nog de gelijkmaker, die uiteindelijk met een 1-4 zege en drie punten de terugtocht naar Den Haag konden maken.

Deze artikelen heeft u misschien gemist