Columniste Anne gaat naar Olympische Spelen in Parijs

NOS Videostill

Onze columniste Anne Luijten (29) heeft zich zondag gekwalificeerd voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. De voormalig Rijswijkse was in de Marathon van Amsterdam de snelste Nederlandse in een tijd van 2 uur 26 minuten en 36 seconden.

Zij dook daarmee onder de olympische limiet van 2.26.50 in de 47ste editie van de Amsterdam Marathon. Bij de mannen won de Keniaan Joshua Belet in 2.04.18, bij de vrouwen zegevierde Meseret Belete in 2.18.19.

NOS videostill

Het was voor Anne Luijten haar derde marathon ooit. Zij verbeterde zondag haar persoonlijk record met ruim vier minuten. Ze is de tweede Nederlandse atlete na Sifan Hassan die aan de limiet heeft voldaan.

Voor een interview van de NOS met Anne, klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist