Reinier de Graaf krijgt prijs voor robot die zelfstandig hartecho’s maakt

Foto: website Reinier de Graaf Delft

Tijdens het jaarcongres van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) heeft het Delfts Reinier de Graaf Gasthuis vrijdag de prijs voor het beste idee gekregen. Demissionair minister Ernst Kuipers van VWS reikte de prijs uit.

Namens Reinier de Graaf nam cardioloog Eelko Ronner de prijs in ontvangst voor de ‘robotische echocardiografie’. Volgens de jury speelt deze innovatie in op bestaande personeelstekorten en een sterk groeiende zorgvraag. Ook krijgt de patiënt sneller een diagnose.

Robot

De ontwikkelde prototype robot kan volgens het ziekenhuis zelfstandig hartecho’s maken bij patiënten. Daardoor kan Reinier de Graaf de cardiologische zorg in de toekomst beter en betaalbaarder maken voor de hartpatiënt.

Samenwerking

In de categorie ‘beste idee’ gaat het om een innovatie in een zogenoemd early stage. Voor de robotische echocardiografie heeft Reinier de Graaf al vroeg in de ideefase de samenwerking gezocht met de TU Delft en externe investeerders. Dit heeft volgens de jury een duidelijke positieve invloed gehad op de haalbaarheid en daarna ook de schaalbaarheid van de innovatie.

Op de foto zie je Eelko Ronner (rechts) samen met Adriaan van Donk, CEO van Corbotics, het bedrijf waarmee hij samenwerkt. Meer weten over de robotecho? Lees hier het volledige artikel: https://reinierdegraaf.nl/…/robotecho-van-eelko-ronner…

Deze artikelen heeft u misschien gemist