Reinier de Graaf lanceert eigen track op Spotify

Foto: Reinier de Graaf Gasthuis Delft

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heeft als eerste ziekenhuis van Nederland een eigen track op Spotify. Een groep muzikale medewerkers heeft het nummer gemaakt. Het doel van het nummer is mensen in het ziekenhuis te verbinden en de herkenbaarheid van Reinier de Graaf te vergroten.

Reinier de Graaf zet de track in binnen de zorgverlening, bij evenementen en als ondersteuning van communicatie-uitingen, zodat iedereen het oudste ziekenhuis van Nederland ook muzikaal herkent. Ook gaan zorgprofessionals onderzoeken hoe zij muziek nog meer kunnen integreren in de patiëntenzorg.

Hoe klinkt een ziekenhuis?

Samen met een componist van het muziekbureau Tambr ontwikkelden medewerkers een eigentijdse sound die wordt gedreven door percussie en bas, gecombineerd met akoestische instrumenten. Daarna doken zeven muzikale zorgprofessionals, onder wie medisch specialisten, stafmedewerkers en een verpleegkundige, de studio in om de track ‘Je ziekenhuis voor het leven’ op te nemen.

Luister de track

De track is te beluisteren via Spotify en Apple Music. Heb je geen account? Luister de track dan op deze website. Hier vind je ook meer over de leden van de band en hoe ze op dit idee zijn gekomen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist