Haagse burgemeester sluit vier massagesalons op grens met Rijswijk

De Haagse burgemeester Jan van Zaanen heeft vier massagesalons in het aan Rijswijk grenzend Laakkwartier gesloten. Volgens de gemeente Den Haag verrichtten medewerkers in deze salons zonder vergunning seksuele handelingen tegen betaling. Dit is gebleken na controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT).

Toezicht

Het viel de gemeente Den Haag op dat er in Laakkwartier veel reguliere massagesalons zijn, naast een paar erotische massagesalons met een vergunning voor het verrichten van seksuele handelingen. Het HEIT houdt toezicht op die salons met vergunning. Zij moeten namelijk voldoen aan strenge eisen met betrekking tot veiligheid en hygiëne. Wie geen vergunning heeft, ontloopt verplicht toezicht. De kans op misstanden is dan groter. Daarom controleert HEIT ook regelmatig de massagesalons zonder vergunning. Tijdens de controles neemt de forensische dienst monsters om te onderzoeken of deze duiden op ‘niet-vergund sekswerk’.

Samenwerkingsverband

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen gemeente Den Haag, politie, Belastingdienst, Douane, ISZW, UWV en NVWA. Het team werkt in Den Haag en daarbuiten om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken.

Deze artikelen heeft u misschien gemist