Feestelijke opening Stadsl@b in Bibliotheek Rijswijk

Afb. Bibliotheek aan de Vliet Rijswijk

Komende week is de feestelijke openingsweek van het Huis van de stad Rijswijk. Vanaf maandag 13 tot en met zaterdag 18 november zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. De Bibliotheek Rijswijk opent op woensdag 15 november het Stadsl@b. In deze ruimte gaan we, samen met Trias, Centrum voor de kunsten, toffe activiteiten voor jong en oud programmeren. De activiteiten in de openingsweek zijn gratis, we vinden het wel fijn als je je even aanmeldt via onze website.

Hieronder een overzicht van alle activiteiten:

Ontdek het Stadsl@b
Woensdag 15 november
13.00 – 14.30 uur
Woensdag 15 november is de opening van het Stadsl@b in het Huis van de stad Rijswijk. Tijdens de opening kan je samen met je familie gratis experimenteren met moderne technieken en digisnacks proeven!

Workshop Game Design
Woensdag 15 november
17.00 – 18.00 uur
Niet urenlang spelletjes consumeren maar zelf leren programmeren! Maak kennis met de beginselen van Scratch en ontwerp samen met Trias je eigen game. Je gaat avatars in beweging brengen, puntensystemen toevoegen, werken met geluidseffecten en levels maken. Na deze workshop heb je genoeg kennis om thuis verder aan de slag te gaan met het uitwerken van je eigen ideeën.

Workshop Virtual Reality
Zaterdag 18 november
14.00 – 17.00 uur
Jong en oud, iedereen is welkom om virtual reality en mixed reality uit te proberen in het Stadsl@b.
Ervaar 1 van de nieuwste virtual reality (VR) brillen, de Meta Quest 3 en ontdek wat er allemaal mogelijk is in de wondere wereld van virtual en mixed reality.

Workshop Bouw je eigen pretpark
Zaterdag 18 november 
14.00 – 15.15 uur
Heb jij altijd al een pretpark willen bouwen? Deze middag kun je lekker aan de slag met LEGO Spike Essential. Hiermee leer je attracties te bouwen en te programmeren om zo het pretpark van jouw dromen te maken. 

Wel graag even aanmelden bij: www.bibliotheekaandevliet.nl


Deze artikelen heeft u misschien gemist