Goed weekeinde voor RHC dames en heren

Foto: Erik de Kleijn / Snortsnap.nl

De hockeydames en – heren van Rijswijksche HC hebben zondag beide een thuisduel winnend afgesloten. De dames wonnen met 2-0 van Pijnacker. Tegen Groen Geel lieten de RHC-heren er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was: 5-1.

De Rijswijkse dames openden de zondag. Vrijdag was het elftal van het nieuwe trainerskoppel Sander Oostveen / Maarten Morrien (rechts en links op de foto) nog uitgeschakeld in de Silver Cup, maar zondag bleef het eerste damesteam aan de goede kant van de score: 2-0.

Astrid Lankhorst en Lyn van Velzen troffen doel voor de thuisclub. In de Tweede Klasse staan de Rijswijkse dames op een voorlaatste plaats, maar door de zege op Pijnacker heeft het qua puntental wel aansluiting gekregen met de middenmoot.

De heren van Rijswijk deden er later op de middag nog een schepje bovenop. Tegen groen Geel werd met 5-1 gewonnen door treffers van ‘good old’ Laurens Boone (2), Jorijn Poort, Sander Gunst en Thomas de Haan. Met 19 punten uit 9 duels staan de Rijswijkers op een derde plaats in de Eerste Klasse.

Deze artikelen heeft u misschien gemist