Puntloos weekend voor Inter Rijswijk

Helaas is het de volleybalsters van het Rijswijkse vlaggenschip niet gelukt om potten te breken in Capelle. Het derde damesteam van VCN, wat stijf bovenaan de ranglijst staat, gaf niks weg aan Inter. Zonder punten keerde Rijswijk westwaarts weer naar huis.

Lastig
Bij voorbaat wisten ze bij Rijswijk dat het een lastig verhaal zou worden vandaag, maar de ploeg heeft al eerder bewezen sets te kunnen winnen van goede tegenstanders. Zonder verwachtingen stapten de basis-7 van coach Steenbakkers het veld in. VCN 3, het ‘vedette team’ zoals ze zichzelf noemen, maakte weinig fouten. Inter wist zich van 18-9 achter terug te knokken tot 24-22, maar de setwinst bleef buiten handbereik (25-22).

Ondanks de goede eindfase van de vorige set zakte het als een pudding in elkaar bij Rijswijk. De ploeg liet zich leiden door frustratie en de ene na de andere hard geslagen bal belandde net zo hard weer binnen het eigen veld. Opnieuw heeft de ploeg 18-9 achter gestaan en het werd dit keer geen inhaalrace, maar een extra klap in het gezicht. Met een ruim verschil ging de tweede set verloren (25-13).

Vers
Met verse meiden binnen het veld werd er een vlotte start gemaakt in set drie. Gedurende de hele set kon Rijswijk bijblijven en zelfs een kleine voorsprong pakken. Er werd hard gevochten en er werden mooie rally’s gespeeld. Inter kwam op 23-24 nog op setpoint, maar vergat zichzelf te belonen. Het werd even stuivertje wisselen, maar de ervaring bij VCN bezorgde hen ook de derde set (28-26).

Nog één maal probeerde Rijswijk de rug te rechten, maar opnieuw kon er geen vuist worden gemaakt tegen de ervaren thuisploeg. Op momenten dat Rijswijk zich na een lange serviceserie weer bijeenraapte werden er punten aan de tegenstander cadeau gegeven en konden ze weer opnieuw beginnen. Er werden nog een aantal wissels ingezet, maar het mocht niet meer baten. Niet verbaasd, maar wel een tikkeltje teleurgesteld, stapte Rijswijk met nul punten van het veld (25-17).

Deze artikelen heeft u misschien gemist