Geen vergunning voor Sinterklaasoptocht op zaterdag 25 november

Burgemeester Sahin verleent geen vergunning voor een Sinterklaasoptocht op zaterdag 25 november in Rijswijk, omdat de openbare orde en veiligheid niet kan worden gewaarborgd. Ze heeft dit besloten na een negatief advies van de politie.

“De politie adviseert negatief omdat er reële kans bestaat dat de openbare orde wordt verstoord. De politie baseert dit mede op recente informatie dat Rijswijk een van de gemeenten is waar zowel Kick Out Zwarte Piet als Extinction Rebellion wil demonstreren. In het werkgebied van de politie-eenheid Den Haag zijn op 25 november meerdere Sinterklaasoptochten waar demonstraties en tegendemonstraties zijn aangekondigd, wat een onevenredige druk legt op de politie-inzet in de eenheid op deze dag. De openbare orde en veiligheid in Rijswijk staat daarmee onder druk. Bij haar besluit om geen vergunning te verlenen weegt voor de burgemeester zwaar mee dat het een Sinterklaasactiviteit betreft waar veel kinderen bij aanwezig zullen zijn en dat de organisator ondanks eerder verzoek de veiligheidsmaatregelen niet voldoende heeft aangescherpt.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist