Onderweg naar Bali   –   Minks wekelijkse column

Mink Out is kroegbaas van de Conkelaer in Voorburg op de grens van Rijswijk, maar ook kenner van het Haagse leven in alle facetten en tevens columnist. Foto: Frank Jansen

Ik kreeg een berichtje van Jo en Joop. Ze waren op vakantie en dat wilden ze me graag even mededelen, toch aardig, was het niet dat ik Jo en Joop nog nooit in het echt gezien had.

Wel heb ik ze wellicht een keer, in mijn onstuitbare hunkering naar nog meer lezers, ooit toegevoegd aan mijn gewaardeerde vriendenkring.

Mijn Facebook vriendenkring welteverstaan. Met velen van deze “vrienden” heb ik wel een soort van band. Zo wissel ik van gedachten met mensen van over de hele westerse wereld. Die andere wereld wantrouw ik, na wat missers.

Neen, niet van die Russische golddiggers waar enkele van mijn mannelijke leeftijdsgenootjes aan ten prooi zijn gevallen. Natuurlijk waren ze verliefd, zij op zijn geld en hij op haar jeugdigheid die hem al ruimschoots ontglipt was.

O ja, later stuurde Jo en Joop ook nog een tweede berichtje. Zouden ze zowaar toch wat meer sociaal willen participeren in de sociale-media-vijver?

Neen hoor, met een kokosnotencocktail in de hand, deelden ze ons, miezerige thuisblijvers, mee dat het afzien was in de zon van hun Balinees palmenstrand.

Ik heb er niet zo’n probleem mee als dit soort grappen komen van regulars, zeg maar ff mensen die vaker wat te melden hebben, maar dit riekt toch wel zwaar naar mensen de ogen uitsteken. Je hoort nooit wat van ze, en nu ineens?

Ik heb Jo en Joop subiet ontvriend, dat zal ze leren. Het terugkeergeluk vanaf het paradijselijk Bali van deze engbekken blief ik niet meer.

Het zijn zo van die irritaties die je op FB tegenkomt. Ik heb er nog steeds veel gein in, maar er zijn van die dingen waar ik van denk, pppfffftttt.

Bovenstaande is er wel een met stip in mijn top tien van: moet dat nou?

O ja, ook van die foto’s die men allang deelt, waar maak je je druk om man?

Denk je nou echt dat die tronie van jou of mij ooit op de cover van de Life Magazine zal prijken? Mocht je willen. En foto’s van de kleinkinderen? Ik zou er van die smileys opplakken om herkenning te voorkomen, wel belangrijk toch.

Kom op, dat fotoverhaal en dat delen door FB? Dat delen doen de meesten van ons zelf al. Dat plakken en kopiëren van dat bericht ter voorkoming daarvan is al jaren een grote hoax, HOU ER MEE OP, TIS NIET NUTTIG!

Je moet volgens mij alleen beslissen of je € 30 wil betalen voor reclamevrije FB of gratis wil, zoals het al jaren is. Of je stopt er gewoon mee, dat kan ook.

Neen, die kokosnootfoto van Jo en Joop op dat strand van Bali, die zal zeker de voorpagina halen, en dan net nu ik ze ontvriend heb, das wel jammert.

Tekst: Mink Out.                                              Bundel verkrijgbaar op: www.conckshop.nl

1896 The Lonely Ones (Two People). Edvard Munch  

Deze artikelen heeft u misschien gemist