Werkzaamheden inrichting moderne binnenplaats Hof van Sion gestart

Hof van Sion is een bijzondere plek in RijswijkBuiten. Dit komt door de historie van de plek en de archeologische opgravingen van het klooster van Holland ‘Sancta Maria in Monte Sion’ (uit de 15e en 16e eeuw) en de buitenplaats uit de 17e eeuw.

Tegenwoordig hoort Sion bij de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Als onderdeel hiervan zijn in Hof van Sion 50 eengezinswoningen en 16 appartementen gebouwd. De woningen staan rondom een binnenplaats, het toekomstig hart van de wijk waar iedereen elkaar kan ontmoeten, spelen en genieten van de tuin.

Wethouder Armand van de Laar: “Aan het ontwerp hebben veel inwoners meegedacht. Op ons digitaal platform Samen Rijswijk namen 264 mensen deel aan de participatie.”

Meer info: https://www.rijswijkbuiten.nl/schetsontwerp…/

Deze artikelen heeft u misschien gemist