De Sint en Pieten bezoeken Rijswijk

De intocht van Sinterklaas en zijn Pieten heeft zaterdag ondanks het slechte weer duizenden mensen op de been gebracht. Sinterklaas werd met zijn gevolg van harte welkom geheten en rondgeleid door burgemeester Huri Sahin.

De boot van Sint en zijn Pieten meerde aan langs de Nassaukaude. Deze was met hekken afgezet om de Sint de gelegenheid te geven langs het publiek te lopen om de kinderen een hand of een boks te geven. De vele Pieten zorgde voor veel vermaak en veel pepernoten.

Pietenband
Ook de Pietenband blies een aardig woordje mee waardoor het ook muzikaal erg geslaagd was. Het gezelschap ging met de ‘directeur’ op pad door Oud-Rijswijk. Langs de kant stonden ook nog veel ouders en kids te wachten op hen.

De volgende halte was het podium bij het Huis van de Stad. Aldaar waren er verschillende dansoptredens van de Rijswijks jeugd en werd de Sint welkom geheten door burgemeester Huri Sahin. Ook mocht iedereen die dat wilde met de Sint op de foto. Na een stevige maaltijd in de Rijswijkse Schouwburg werd het bezoek aan wijk Te Werve afgesloten.

Bogaardplein
Via de Generaal Spoorlaan spoedde het gezelschap richting het Bogaard Stadscentrum. Op het Bogaardplein stonden weer honderden belangstellenden te wachten op de Sint en zijn Pieten. Nu zorgden burgemeester Sahin en Werner van Damme (wethouder van Financiën of was het toch Mens-erger-je-nieten, zoals de ‘directeur’ voorstelde?).

Vervolgens liep de Sint langs enkele ondernemers om zich uiteindelijk terug te trekken in de caravan waar hij de nacht zou gaan doorbrengen en waar hij op zondag weer wakker geschreeuwd zou gaan worden.

Er volgt nog een video van InRijswijk waarin de Sintintocht te zien zal zijn.

Zie de Facebookpagina van InRijswijk voor nog veel meer foto’s van de Sinterklaasintocht

Deze artikelen heeft u misschien gemist