Rijswijkse Katja Kuipers wint 2e prijs landelijke finale Prinses Christina Jazz Concours

Afb. Katja Kuipers tijdens finale Prinses Christina Jazz Concours 2023

De Rijswijkse zangeres Katja Kuipers won afgelopen zaterdag de 2e prijs tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Jazz Concours in het BIMHUIS in Amsterdam. Het 14-jarig talent beleefde een avond om niet snel te vergeten en mag optreden in het Amsterdamse Concertgebouw.

Commissaris van de Koning

De Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, reikte de prijs uit aan Katja. Het Jazz Concours is de enige landelijke competitie voor jazz en aanverwante muziekstijlen voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar. Het Prinses Christina Concours biedt deelnemers onder andere een leertraject aan: het maken van een video, feedback van professionele muzikanten en een kans op het podium staan. De jury bestond dit jaar uit gerenommeerde jazzmuzikanten zoals fluitist Ronald Snijders, bigband-grootheid Ruud Breuls en hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Sylvi Lane. De presentatie lag in handen van NPO Radio 2 presentator Carolien Borgers.

Deze artikelen heeft u misschien gemist