Aanmelden voor ANWB AutoMaatje Rijswijk vanaf nu mogelijk

Woont u in Rijswijk en bent u voor vervoer afhankelijk van anderen? Dan kunt u zich vanaf nu aanmelden voor ANWB AutoMaatje. Dit is een vervoersdienst waarbij een plaatsgenoot u met zijn of haar eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding van A naar B brengt. Bijvoorbeeld om naar de kapper te gaan, de huisarts of het ziekenhuis, maar ook voor een kopje koffie bij een vriendin.

Aanmelden

Als u gebruik wilt maken van ANWB AutoMaatje, dan moet u zich hiervoor eerst aanmelden bij Welzijn Rijswijk. Aanmelden is gratis. Nadat u zich heeft aangemeld, volgt een (telefonisch) intakegesprek. Vervolgens kunt u ritjes aanvragen bij een van de vrijwillige centralisten. De centralisten zoeken dan voor u een plaatsgenoot, een maatje, voor het ritje.

U kunt zich aanmelden door te bellen naar 070-7579230 of te mailen naar automaatje@welzijn-rijswijk.nl.

Ritjes aanvragen

  1. Als u vervoer nodig hebt, neemt u minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met de centrale van ANWB Automaatje Rijswijk.
  2. Hiervoor belt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur naar 070-7579230.
  3. Een centralist belt u terug als er een vrijwillige chauffeur beschikbaar is. U hoort dan ook wat het ritje naar verwachting gaat kosten.
  4. De vergoeding bedraagt €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding betaalt u na afloop van de rit direct aan uw vrijwillige chauffeur.
  5. Op het afgesproken moment komt uw vrijwillige chauffeur voorrijden om u naar uw bestemming te brengen. Na afloop wordt u weer thuis gebracht.
  6. Is de afspraak binnen een uur afgelopen, dan blijft uw vrijwillige chauffeur in de buurt wachten. Duurt de afspraak langer, dan spreekt u een ophaaltijd af met de centralist.

Word vrijwilliger!
De afgelopen weken hebben zich meerdere vrijwilligers gemeld. Lijkt het u leuk ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! Kijk op de website van Welzijn Rijswijk voor de vacatures.

Over ANWB AutoMaatje Rijswijk
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Rijswijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijk vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje wordt mogelijk gemaakt door de ANWB, de gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk.

Deze artikelen heeft u misschien gemist