Directeur Bircan Bozbey van Trias: “Verrast wat er te doen is op cultureel gebied in Rijswijk”

Op donderdag 23 november werd voor de tweede maal door de Gemeente Rijswijk in samenwerking met de ‘Kracht van Rijswijk’ het Cultuurcafé georganiseerd. Dit is een bijeenkomst voor alle organisaties die zich inspannen voor kunst en cultuur. Het Cultuurcafé werd ditmaal gehouden vanuit het ‘Huis van de Stad’ en de organisatie was in handen van Trias, Centrum voor de Kunsten.

Een goede gelegenheid om wat nader kennis te maken met Bircan Bozbey die ruim drie maanden geleden Patty Jacobs heeft opgevolgd als directeur van Trias.

“Ik kom uit Den Haag en zit nog in mijn ‘100 dagen programma’ om Rijswijk goed te leren kennen, maar natuurlijk ook het culturele veld te leren kennen en uiteraard het ‘Trias team’ Het doet mij zo goed dat ik in een warm bad terecht ben gekomen.”

Wat is Bircan Bozbey is opgevallen?
“Ik moet eerlijk zeggen, dat ik Rijswijk voorheen alleen kende van winkelcentrum De Bogaard om mijn boodschappen te doen. Ik ben nu aangenaam verrast wat er allemaal te doen is op cultureel gebied in deze mooie stad. Ik heb kennis mogen maken met het prachtige museum en de Rijswijkse Schouwburg. Ik mag daarbij zeker niet de culturele amateurverenigingen en organisaties vergeten die hier echt mooi werk weten neer te zetten voor de inwoners in Rijswijk. Laten we goed blijven samenwerken, verbinden om kunst en cultuur nog toegankelijker en laagdrempeliger te maken voor jong en oud in Rijswijk.”

Evalueren middels een rap
Er werd met alle aanwezigen teruggeblikt op de vorige bijeenkomst, en wie anders dan Brantley Mac Donald (Trias) had de nodige inspiratie opgedaan door te evalueren middels een heuse rap.

Speed-Date
In het tweede gedeelte werd er een speeddate georganiseerd waarbij er groepjes werden gemaakt van mensen uit de cultuursector die nog niet eerder kennis met elkaar hadden gemaakt. Dat leverde mooie gesprekken op, maar ook werden er ervaringen en suggesties uitgewisseld. In de praktijk zag je dus dat er door de aanwezige mensen ook daadwerkelijk de handen ineen werden geslagen.

Oproep Wethouder Mark Wit van Kunst en Cultuur
Wethouder Mark Wit van o.a. Kunst en cultuur deed een oproep aan alle aanwezigen, maar ook daarbuiten dat hij de wens heeft om met zoveel mogelijk mensen binnen de cultuursector
in Rijswijk kennis te maken. “In het anderhalf dat ik wethouder ben zal dat er niet altijd er van zijn gekomen. Schroom niet en stuur een e-mail naar het stadhuis of het bestuurssecretariaat.”

Tekst: Rene Marquard
Foto’s: Ronald Mooiman

Deze artikelen heeft u misschien gemist