Film kijken en kleding ruilen op 12 december

Op dinsdag 12 december is in de Rijswijkse Schouwburg om 15.00 en 20.00 uur de film ‘Mrs. Harris goes to Paris‘ te zien, waarna de bezoekers kunnen deelnemen aan een kledingruil in de bibliotheek in het Huis van de stad. Een kaartje voor de filmvoorstelling inclusief deelname aan de kledingruil kost €10,00 en kan je hier kopen.

Stichting ‘Krijg de Kleertjes’

Iedereen heeft wel enkele kledingstukken in de kast liggen die je niet meer draagt, maar nog wel goed zijn. Toch kun je anderen er vaak blij mee maken en misschien vind jij de ongebruikte kleding van een ander helemaal het einde. Kleding ruilen is niet alleen gezellig, het is ook nog eens leuk voor je portemonnee. Daarbij boek je milieuwinst als je kleren ruilt in plaats van koopt. Als minder mensen kleding kopen, hoeven kledingfabrikanten minder te produceren. Dat scheelt in grondstoffen, energieverbruik en dus uitstoot.

Lydia van Stokhem van Stichting ‘Krijg de Kleertjes’ organiseert speciaal bij deze filmvoorstellingen een kledingruil. Lever dus jouw nette kleding in en zoek een nieuw kledingstuk uit na de filmvoorstelling. Zo maken we elkaar weer blij met een nieuwe outfit!

Hoe werkt het?

De kledingruil is bedoeld voor bezoekers van de film ‘Mrs. Harris Goes To Paris‘ op 12 december.

Je mag maximaal drie kledingstukken inleveren. Dat doe je op zaterdag 9 december tussen 11:00 en 13:30 uur in de bibliotheek in het Huis van de stad. Nadat de kleding is beoordeeld, krijg je ‘tokens’ waarmee je na afloop van de filmvoorstelling andere kleding kunt ‘kopen’. Afhankelijk van de kwaliteit van het kledingstuk ontvang je een passende waarde aan tokens.

Voorwaarden voor de kledingruil

  • Je mag maximaal 3 kledingstukken inleveren; geen schoenen, tassen of onderkleding
  • De kledingstukken zijn schoon, onbeschadigd en van deze tijd
  • Kledingmerken in categorieën als Shein, Primark, Ali Express worden niet aangenomen. De organisatie vindt het belangrijk een gezonde, duurzame textielindustrie te ondersteunen
  • Een tas met ingeleverde kleding is voorzien van naam en telefoonnummer
  • Bezoekers van beide films kunnen maar op één moment aan de kledingruil deelnemen
  • Alle kleding die na afloop niet geruild is, gaat naar organisaties zoals Swaps, Pakkie Deftig en Dress4suc6.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over de film of de kledingruil, klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist