Rijswijk ontvangt 4,5 miljoen voor start bouw 406 woningen

Om de woningnood op te lossen en winkelleegstand te bestrijden, bouwt Rijswijk veel woningen. Doordat de kosten de laatste jaren fors zijn gestegen, komt deze woningbouw in gevaar. De Rijksoverheid springt nu financieel bij. Met bijna 4,5 miljoen euro kan de bouw starten van 406 woningen in Bogaard stadscentrum en RijswijkBuiten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kent subsidies toe in het kader van de Startbouwimpuls (SBI). Dit is een ondersteuningsregeling voor bouwprojecten die door veranderende economische omstandigheden anders niet snel van start kunnen gaan. De gemeente Rijswijk krijgt voor twee bouwprojecten een subsidie, omdat het zeker is dat deze snel van start kunnen gaan.

De Machinist

De Machinist in de wijk Parkrijk in RijswijkBuiten worden een complex van vijf appartementenblokken met in totaal 109 koopappartementen. Van deze 109 koopappartementen wordt 90% betaalbaalbare koopappartementen. De start van de bouw is medio 2024 gepland en de oplevering eind 2025. Hiervoor ontvangt Rijswijk een subsidie van €758.000.

Hof van Rijswijk, voorheen De Terp

Hof van Rijswijk wordt een appartementencomplex op de locatie van de voormalige V&D in Bogaard stadscentrum. Dit oude winkelcentrumdeel wordt herontwikkeld tot een woonlocatie met in de plint detailhandel en voorzieningen. Hier komen 153 nieuwe betaalbare huurappartementen en 144 nieuwe  duurdere huur- en koopappartementen. Voor de bouw hiervan ontvangt Rijswijk €3.712.500. De bouw hiervan zal ook medio 2024 beginnen. De beoogde oplevering van dit complexe binnenstedelijke project zal waarschijnlijk in 2027 zijn.

Stilstand onacceptabel

Wethouder Stadsontwikkeling Armand van de Laar (foto) is blij met de steun van het rijk: “We zijn volop bezig met de herstructurering van Bogaard stadscentrum. Grote delen zijn gesloopt of staan leeg. Het zou voor inwoners, bezoekers en ondernemers echt onwenselijk zijn als de ontwikkeling stil komt te liggen. We doen er met eigenaren, bouwers en overheden alles aan om door te gaan en dit stuk Rijswijk een nieuwe toekomst te geven. Dat is nu gelukt.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist