Marijke Nieuwmans: “Wat een fantastische slotdag”

Vrijdag was de slotdag van het inzamelen van speelgoed voor kinderen uit gezinnen die het niet altijd even makkelijk hebben. In de Haagse Bibliotheek sloot Sintvoorieder1 de actie af met ruim 88.000 cadeaus.

“Wat een fantastische slotdag!”, zei de Rijswijkse Marijke Nieuwmans (links op de foto hierboven) die al vier jaar lang samen met en Hennie Maat helpt met inpakken. “Halverwege de ochtend hebben we geen updates meer gehad voor de hoeveelheid cadeaus die zijn binnengebracht. Mensen met een enkel cadeau, met kleine tasjes vol, grote zakken vol, dozen, rolkarren vol. Het was haast niet meer te verwerken. Er was een ploeg dames die de cadeaus aannam en telden, een ploeg die de cadeautjes sorteerden en in dozen deden.”

Burgemeester
“De geweldige chauffeurs reden af en aan naar het pakhuis in Voorburg. Daar was het ook een komen en gaan van mensen die iets kwamen afgeven. Burgemeester van Zanen kwam langs in de bieb, Bibi, Tim Akkermans, Maartje van Wegen en Rene van Kooten. Er waren optreden van een paar heerlijke bandscen zangers. Het klapstuk was een optreden van mensen uit de musical Aïda. Aan het eind van de middag kwamen alle vrijwilligers overal vandaan om samen het eindtotaal te horen. Ome Willem zong zijn liedje voor ons op de wijs van deze vuist op deze vuist…. en de eindstand… we hoopten op 50000 is uiteindelijk geworden: 88.283!!!!!! Fantastisch! Alle gulle gevers en medewerkers van regionale omroepen en radio West bedankt en…. tot volgend jaar!”

Deze artikelen heeft u misschien gemist