Aandacht voor campagne ‘Fietsverlichting AAN’

De gemeente Rijswijk vraagt op haar Facebookpagina aandacht voor de campagne ‘Fietsverlichting AAN’. De dagen zijn korter en dat maakt goede verlichting in het verkeer nog belangrijker. Goede verlichting verkleint de kans op ongelukken met zo’n twintig procent.

Hoe val jij op?

Het is bijna december en het is langer en eerder donker. Dan ben je minder goed zichtbaar. Zet daarom voor vertrek altijd je fietslicht aan! Zo fiets je veilig naar school, werk of sportvereniging.

Drie tips om op te vallen in het verkeer.

1 – Zet je fietslicht aan

Meedoen is makkelijk. Een handige cue is de straatverlichting. Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht.

2 – Check je fiets

Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Je controleert het gemakkelijk met de VVN Fietscheck. Is je verlichting kapot? Repareer het zelf of breng je fiets naar de fietsenmaker, zodat je weer veilig onderweg kunt.

3 – Val op met je kleding

Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen. Lees alle tips.

Deze artikelen heeft u misschien gemist