Energietoeslag 2023 aanvragen

Komt u in aanmerking voor de energietoeslag 2023, maar ontvangt u deze niet automatisch? Dan kunt u de toeslag zelf aanvragen bij de gemeente Rijswijk. Dit kan tot en met 31 maart 2024. De voorwaarden waaraan u moet voldoen, vindt u hier.

Rijswijkers met een laag inkomen krijgen extra geld van de gemeente om de energiekosten te betalen. Hoeveel geld u krijgt, hangt af van uw netto-inkomen. De energietoeslag is een gift. U hoeft het geld niet terug te betalen.

Aanvragen

Via dit aanvraagformulier kunt u de energietoeslag aanvragen. Print het formulier uit, vul de gegevens in en stuur het ondertekend op naar de gemeente. Dit kan per mail via stadhuis@rijswijk.nl of per post naar postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Vergeet u niet de gevraagde stukken mee te sturen.

Heeft u vorig jaar de energietoeslag ontvangen en is uw situatie niet veranderd? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. Het geld wordt automatisch op uw rekening gestort. U ontvangt een brief van de gemeente met meer informatie.

Hulp bij uw aanvraag

Voor hulp bij uw aanvraag kunt u naar een van de spreekuren van het FSP Serviceteam gaan. Deze zijn op maandag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum Stervoorde. Een afspraak maken is niet nodig en de hulp is altijd gratis.

Wijkcentrum Stervoorde vindt u aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1.

Rijswijk Contact Center

Als u verder nog vragen heeft, kunt u daarvoor contact opnemen met het Rijswijk Contact Center (RCC) via telefoonnummer 14 070, optie 4.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist