Lichtjesweek Delft omgedoopt tot Delft Verlicht

Lichtjesavond Delft 2022 (foto: gemeente Delft)

Met Lichtjesavond gaat op dinsdag 12 december de eerste editie van Delft Verlicht van start. Dit gloednieuwe winterfestival belooft Delftenaren en bezoekers twee weken lang een magische ervaring met een breed scala aan winterse evenementen en kerstactiviteiten, verspreid over de binnenstad. Zeker ook interessant voor Rijswijkers om te bezoeken

Lichtjesavond

De Delftenaren vieren Lichtjesavond sinds 1998. Sindsdien bezoeken steeds meer mensen elk jaar dit winterevenement. De teller straat inmiddels zo rond de vijftigduizend. Tijdens Lichtjesavond zijn gebouwen in de stad versierd met bijzondere lichten. Koren, muziekensembles en bandjes zorgen verspreid door de stad voor muziek. Het grootste spektakel van de avond is het ontsteken van de kerstboomverlichting.

De Markt

De Markt is het grootste plein van Delft, met het oude stadhuis en de Nieuwe Kerk als blikvangers. Tijdens Lichtjesavond is hier van alles te beleven. Er zijn optredens vanuit de ramen van het oude stadhuis en verschillende theater- en muzikale acts lopen rond op het plein. En voor de innerlijke mens is er een foodplein.

Om 17.30 uur zal de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, op de Markt een kinderkerstverhaal voorlezen bij de kerstboom en gezamenlijk met de kinderen de lichtjes in de kerstboom ontsteken. 

Lichtjesmarkt langs de grachten

Langs de grachten staan talloze kraampjes van de Lichtjesmarkt voor bezoekers die nog op zoek zijn naar kerstspulletjes. De Lichtjesmarkt vind je op de volgende plekken: 

  • Burgwal
  • Brabantse Turfmarkt
  • Vrouwjuttenland
  • Hippolytusbuurt
  • Choorstraat
  • Oude Kerk

Volledige programma

Geïnteresseerd? Klik dan hier voor een overzicht van alle activiteiten tijdens Delft Verlicht.

Deze artikelen heeft u misschien gemist