Rijswijk ontvangt ruim vier ton van regio voor fietsstraat Rembrandtkade

Rembrandtkade (foto: website gemeente Rijswijk)

De gemeente Rijswijk heeft 429.000 euro ontvangen voor de herinrichting van de Rembrandtkade tussen de Lindelaan en de Sir Winston Churchilllaan. Hiermee kan de nieuwe fietsstraat worden geasfalteerd, waardoor het fietsen comfortabeler en veiliger wordt.

MRDH

De subsidie is toegekend door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De MRDH is het verband waarin 21 gemeenten samenwerken op het gebied van verkeer en economie.

Verbetering regionaal fietsnetwerk

Wethouder mobiliteit Armand van de Laar is blij met de financiële steun van de regio. “Onlangs heeft de gemeenteraad het Fietsplan vastgesteld. Met dit plan willen we als gemeente fietspaden verbeteren en meer plekken realiseren waar je je fiets kunt parkeren. Met deze bijdrage van de MRDH kunnen we onze plannen ook uitvoeren. Zo kunnen we het aantrekkelijker maken om de fiets te pakken, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan.”

Groot onderhoud

Binnenkort starten de werkzaamheden voor het groot onderhoud en de herinrichting van de Rembrandtkade tussen de Lindelaan tot Sir Winston Churchilllaan. Klik hier als u hierover meer wilt weten.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist