Burgemeester Sahin bezoekt woongroep De Blauwe Parel

Foto: gemeente Rijswijk

Burgemeester Huri Sahin bezocht deze week woongroep De Blauwe Parel in RijswijkBuiten en schrijft hierover het volgende op haar Facebookpagina.

“‘Wonen met je hart’. Dat is het motto van de Blauwe Parel, een woon- en werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking in RijswijkBuiten. Heel trots lieten de jongeren zien hoe zij wonen en hoe sfeervol ze hun eigen studio hebben ingericht. We praatten gezellig over hoe het is om in de Blauwe Parel te wonen. Mooi om te zien dat in RijswijkBuiten ruimte is gecreëerd voor deze bijzondere voorziening. Dank Hanni van Waasdijk voor het organiseren van de ontmoeting met de jongvolwassenen en je grote betrokkenheid.”

De Blauwe Parel

De Blauwe Parel is een woongroep in RijswijkBuiten van zestien jongvolwassenen met een beperking, die wonen in een appartement van 42 m2. Naast deze hoofdbewoners wonen er vier studenten in de Blauwe Parel in twee wat grotere appartementen. Van de studenten wordt verwacht dat zij minimaal eens per week een activiteit met de andere bewoners ondernemen.

Meer informatie over deze woongroep vindt u via deze link.

Deze artikelen heeft u misschien gemist