Gemeente Rijswijk gaat huiseigenaren helpen met isoleren woning

De gemeente Rijswijk gaat de komende drie jaar eigenaren van eengezinswoningen en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) helpen met het isoleren van hun woning. Vanaf 8 januari kunnen huiseigenaren subsidie aanvragen voor dak-, vloer-, gevel- of glasisolatie. Kijk voor de details op de website van de gemeente.

Eerste stap

Wethouder Mark Wit is blij met dit besluit: “De komende jaren schakelt Rijswijk over naar duurzamer wonen. Isoleren en daarmee energie besparen is de eerste stap om dit voor elkaar te krijgen. Met het vaststellen van dit programma Woningisolatie Rijswijk 2024 helpen we woningeigenaren op weg. De subsidies van de gemeente Rijswijk mag u namelijk ook combineren met de subsidies die landelijk beschikbaar zijn. Zo kunt u in sommige gevallen tot 90% van de kosten voor woningisolatie vergoed krijgen. Een investering in uw woning en uw woongenot. En u ziet het terug op uw energierekening.”

Gratis advies

Eigenaren van een eengezinswoning kunnen vanaf 8 januari een afspraak maken met een onafhankelijk energieadviseur voor een advies aan huis. De adviseur komt bij u thuis om in beeld te brengen welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Daarna krijgt u een inschatting van de kosten en de besparingen die de isolatiemaatregelen opleveren. Het energieadvies is gratis en u zit nergens aan vast.

Quickscan voor VvE’s

VvE’s biedt de gemeente advies aan in de vorm van een gratis Quickscan en een subsidieregeling voor aanvullend onderzoek of procesbegeleiding. Deze subsidie kan de VvE bijvoorbeeld gebruiken voor het opstellen van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP) of een aanvullend financieel haalbaarheidsonderzoek. 

Rijswijk schakelt over

Wilt meer weten over het ondersteuningsprogramma om woningeigenaren te helpen met het isoleren van hun woning? Kijk dan op de pagina Rijswijk schakelt over.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist