Wethouder Van de Laar overhandigt Rijswijks Fietsplan aan Fietsersbond

Wethouder Van de Laar met Rijswijkse fietsambassadeurs (foto: gemeente Rijswijk)

Wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) heeft het nieuwe Fietsplan van de gemeente Rijswijk op 16 november overhandigd aan de leden van de Rijswijkse afdeling van de Fietsersbond. De gemeenteraad stelde dit plan in oktober vast.

Rijswijks Fietsplan

Het nieuwe Fietsplan maakt het fietsen in Rijswijk op een aantal punten aantrekkelijker. Zo gaat de gemeente fietspaden- en routes verbeteren en komen er meer plekken waar je je fiets kunt parkeren. 

Fietsambassadeur

Een aantal partijen in de gemeenteraad riep in het verleden op fietsambassadeurs aan te stellen, inwoners die het gebruik van de fiets promoten. Wethouder Van de Laar: “De leden van de Fietsersbond zijn ware ambassadeurs van de fiets. En niet alleen dat, de leden denken actief mee hoe het fietsen in Rijswijk beter kan worden. Dat is heel goed, want fietsen is gezond en neemt weinig ruimte in beslag.”

Knelpunten bekeken

De Fietsersbond heeft regelmatig overleg met de gemeente over hun bevindingen. “De laatste jaren hebben wij veel ongevallenlocaties geïnventariseerd. Daarnaast hebben wij alle doorgaande fietsroutes nagereden en bekeken op knelpunten”, aldus Joleen Weststeijn, voorzitter van de Rijswijkse afdeling. De gemeente en Fietsersbond gaan samen aan de slag om het fietsen meer op de kaart te zetten. 

Deze artikelen heeft u misschien gemist