Rijswijk ontvangt bestuurders en ambtenaren van getroffen Turkse steden

De gemeente Rijswijk was dinsdag gastheer van een delegatie van bestuurders en ambtenaren uit drie verschillende gemeenten – Adana/Seyhan, Osmaniye en Kahramanmaraş – uit Turkije die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving in februari.

Burgemeester Huri Sahin: “In het kader van wederopbouw hebben wij een inhoudelijk programma aangeboden over crisis- en rampenbestrijding. Esther Lieben (foto hieronder) zorgde voor een fantastische presentatie samen met Bart Yedema. Wat kunnen we van elkaar leren bij een grote ramp en hoe zorg je als overheid dat je goed bent voorbereid? Er werden goede vragen gesteld o.a. over de inzet van vrijwilligers bij de brandweer in Nederland. Dit bezoek is onderdeel van het programma van VNG International in het kader van wederopbouw van deze gemeenten in het getroffen gebied. Na afloop hebben we ook de deelnemers rondgeleid in het Huis van de Stad.”Deze artikelen heeft u misschien gemist