Rijswijkse organisaties: ‘Voor ieder kind een cadeau met Sinterklaas’

Rijswijk laat zich ook in deze ‘Sinterklaastijd’ van haar beste kant zien. ‘Ieder kind moet een cadeau krijgen met Sinterklaas’, maar dat is zeker niet vanzelfsprekend voor de mensen met een smalle beurs. De diverse organisaties in Rijswijk hebben weer eens de krachten gebundeld en laten zien dat geen kind in Rijswijk in de steek gelaten mag worden en dus ook in Rijswijk voor ieder kind een cadeau met Sinterklaas.

De organisaties en uitdeellocaties van Sintvoorieder1 die dit mogelijk maken zijn: Don Bosco, De Nieuwe Kerk, Voedselbank Rijswijk, Welzijn Rijswijk, Locatie Ottoburg en Hof van Elsenburg. En niet te vergeten het financieel Netwerk Rijswijk, die een belangrijke rol speelt in dit geheel en dan valt natuurlijk ook de naam van Rochelle Heerema die zich altijd weer inzet voor dit soort mooie projecten.

Wethouder Gijs van Malsen van armoedebestrijding was aanwezig bij Don Bosco: ‘het is natuurlijk triest om te constateren dat dit nodig is, maar het mag niet zo zijn dat het ene kind wel een cadeau krijgt en het andere kind niet’ Gelijke kansen voor iedereen staat hoog in het vaandel in Rijswijk, zegt de bevlogen wethouder. En dan zie ik Marlies Cuppen en haar team van Don Bosco daarna alweer druk aan de slag om weer zich in te zetten voor een volgend project!

De cadeaus kunnen door Rijswijkse inwoners met bewijs van een ooievaarspas worden afgehaald bij de bovenstaande locaties.

Tekst en foto: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist