Wethouder Van de Laar bij fietslichtactie in Kleurenbuurt

Wethouder Van de Laar deelt fietslampjes uit tijdens fietslichtactie

Dinsdagochtend vroeg hield de Rijswijkse politie een fietslichtactie op het fietspad langs de Van Vredenburchweg in de Kleurenbuurt. Wethouder Mobiliteit Armand van de Laar was hierbij aanwezig om fietslampjes uit te delen aan fietsers zonder licht. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting. 

Waarschuwing

Tijdens de actie controleerde de politie de verlichting van voorbijgaande fietsers. Fietsers zonder verlichting kregen naast een waarschuwing een fietslampje, zodat ze weer veilig op weg konden. Verreweg de meeste fietsers hadden wel goede verlichting. Sommige fietsers hadden wel verlichting, maar waren vergeten het licht aan te zetten. De paar fietsers die helemaal geen licht hadden, kwamen er vandaag nog zonder bekeuring vanaf. 

Zet je licht aan in het donker

Armand van de Laar: “Het is weer langer donker, daarom is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zorg dat je goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers. Vooral als fietser ben je kwetsbaar. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20 procent af. Daarom attenderen we fietsers er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Maak er een gewoonte van om je verlichting te controleren voordat je vertrekt. 

Meer weten?

Fietsverlichting AAN is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Ook Rijswijk zet zich hiervoor in. Kijk hier voor meer informatie over de campagne.

Deze artikelen heeft u misschien gemist