Ruim 24.000 Rijswijkers van buitenlandse komaf

Rijswijk telt zo’n 24.000 inwoners die buiten Nederland zijn geboren of ouders hebben met een geboorteplaats in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Binnen en buiten de Europese Unie (EU)

De meeste Rijswijkers met een buitenlandse achtergrond hebben hun roots buiten de EU liggen. Ruim 9300 inwoners zijn zelf buiten de EU geboren, en van nog eens 8400 inwoners geldt dat voor een of beide ouders.

Van zo’n 4000 inwoners van Rijswijk stond hun wieg in een ander land binnen de EU. Ongeveer 2400 inwoners zijn hier wel geboren, maar hebben ten minste één ouder uit een ander EU-land.

Randstad

Mensen met een achtergrond buiten de EU wonen vaak in de Randstad. Amstelveen is de gemeente met het hoogste aandeel niet-EU’ers. In deze gemeente woont bijna een kwart van alle inwoners van buiten de EU. De kinderen van mensen die van buiten de EU zijn, wonen vaak niet in de allergrootste steden maar juist iets daarbuiten.

Europese migranten

Europese migranten wonen vaker buiten de Randstad, veelal in het zuiden of oosten. De generatie met een of twee ouders uit een ander EU-land woont volgens het CBS ook opvallend vaak in het zuiden.

Deze artikelen heeft u misschien gemist