Workshop Murder on the Orient Express in Rijswijkse Schouwburg

Zaterdag 13 januari geeft de Vlaamse acteur Martijn Claes (1989) om 15.30 uur een kijkje achter de schermen van de toneeluitvoering van Agatha Christie’s Murder on the Orient Express. Dit toneelstuk is diezelfde avond en de zondagmiddag daarop te zien in de Rijswijkse Schouwburg.

Tijdens de workshop neemt Martijn, zelf een van de acteurs in Murder on the Orient Express, je mee in het maakproces van de voorstelling. Deelname aan de workshop is gratis. Meld je snel aan want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via deze link.

Workshop

Claes vertelt eerst hoe een professionele voorstelling tot stand komt. Zo gaat hij in op hoe de acteurs worden gecast, de invloed van decor en kostuums op het spel van de acteurs en hoe een tournee in zijn werk gaat. Ook wordt er besproken wat er gebeurt tijdens de repetities en hoe alles uiteindelijk samen komt tot een complete voorstelling.

Daarna ga je zelf aan de slag met een scène uit de voorstelling. Net zoals tijdens professionele repetities begint dat met een lezing en het analyseren van de scène, om daarna aan het werk te gaan op de vloer en zelf de scène te spelen. 

Theatevoorstelling

Meer informatie over de theatervoorstelling kun je hier vinden. De Rijswijkse Schouwburg vind je aan de Generaal Spoorlaan 10.

Deze artikelen heeft u misschien gemist