Jordy Loof (VVD): “Helaas raad gekozen onderzoek te doen naar bouwen grote sporthal”

De Rijswijkse gemeenteraad heeft dinsdag besloten om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de haalbaarheid van scenario 3 (behalve woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd)sporthal) voor de Marimbahal te laten onderzoeken. Daarmee heeft de raad ook besloten dat de Marimbahal na ’14 jaar touwtrekken’ gesloopt zal gaan worden.

Wij vroegen enkele raadsleden naar hun gedachten bij dit besluit.

Jordy Loof: ”Wij maken ons zorgen over de keuze die de raad heeft gemaakt over de Marimbahal en zijn bang dat dit veel geld gaat kosten. En dat terwijl Rijswijk dat geld nu niet heeft.

Als Rijswijkse VVD wilden we dat op deze locatie betaalbare woningen zouden worden gebouwd, met voldoende ruimte voor bijvoorbeeld eindelijk een buurtcentrum, een huisartsenpost en een beweegruimte voor de inwoners van de Muziekbuurt. Met extra verdiende aandacht voor de Muziekbuurt en het verbeteren van de voorzieningen daar, ook op het Waldhoornplein. Helaas heeft de raad gekozen om onderzoek te doen naar het bouwen van een grote sporthal. En dat op een klein gebied, voor een hal die waarschijnlijk een groot deel van de dag leeg zal staan. Wij hadden liever een nieuwe sporthal op een andere locatie gezien.

Wij zijn bang dat over een jaar uit het onderzoek komt dat een nieuwe hal op de plek van de Marimbahal ontzettend duur wordt en veel extra geld gaat kosten. Dat geld heeft Rijswijk niet, maar helaas werd niet geluisterd naar onze zorgen. Wij hadden daarom voorgesteld om ook onderzoek te doen naar het bouwen van betaalbare woningen, zodat we over een jaar tenminste een back-up optie hebben waar we voor kunnen kiezen als het andere plan te duur zou zijn. Helaas was de meerderheid het hierover niet met ons eens. Dat vinden we onbegrijpelijk, want wat is er mis met het hebben van een andere optie als het mis dreigt te gaan bij het bouwen van een sporthal? Straks staat het gebied nog langer leeg en dat wil niemand.

Het is nu dus afwachten tot het onderzoek klaar is. We hopen dat het met de kosten zal meevallen, maar we zijn bang dat Rijswijk over ongeveer een jaar weer voor een onaangename financiële verrassing zal staan. We zullen het scherp in de gaten houden.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist