Maaike Harmsen (ChristenUnie): “Blij dat er een knoop doorgehakt is”

De Rijswijkse gemeenteraad heeft dinsdag besloten om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de haalbaarheid van scenario 3 (behalve woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd)sporthal) voor de Marimabahal te laten onderzoeken. Daarmee heeft de raad ook besloten dat de Marimbahal na ’14 jaar touwtrekken’ gesloopt zal gaan worden.

Wij vroegen enkele raadsleden naar hun gedachten bij dit besluit.

Maaike Harmsen (ChristenUnie): “De ChristenUnie is blij dat er een knoop doorgehakt is over de Marimbahal en het nabijgelegen Waldhoornplein. De muziekbuurtbewoners kunnen zo een groen ommetje maken om het water, een koffie doen op een zonnig terrasje op loopafstand en in hun eigen wijk overdag een gezellige activiteit doen. Het Waldhoornpleingebied krijgt zo de dorpse kwaliteit die het verdient. Voor Rijswijk is de sporthal broodnodig gezien de groei van de stad. We wachten nu het uiteindelijke plan en budgetvoorstel af van de wethouder, die een forse opdracht kreeg om zowel sociale woningen te bouwen voor Rijswijkers, als een degelijke sporthal en een vernieuwing van het Waldhoornplein.  Deze week kregen de raadsleden nog een brandbrief van de huisartsen in Rijswijk dat er te weinig huisartsenpraktijken waren. Samen met de lokale partijen heeft de ChristenUnie in een motie aangegeven dat ruimte voor onder andere een huisartsenpraktijk erbij noodzakelijk is en we zijn blij dat die motie met behulp van GroenLinks is aangenomen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist