Meer nieuwbouw in Rijswijk dan gemiddeld in Nederland

Bouwplaats "The Orchard"

In de gemeente Rijswijk zijn afgelopen jaar 291 nieuwe woningen gebouwd, 54 meer dan in 2022. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag naar buiten brengt.

Landelijke bouwdip

Het is opvallend dat in Rijswijk meer woningen gebouwd zijn dan in 2022. Landelijk is er namelijk sprake van een ‘bouwdip’. Ondanks de woningnood zijn er in Nederland vorig jaar tweeduizend woningen minder opgeleverd dan in 2022. En de vooruitzichten voor de komende twee jaar zijn eveneens ongunstig, het aantal bouwvergunningen is de laatste jaren alleen maar verder gedaald.

Prognose

Experts van het Delftse onderzoeksbureau ABF hebben in opdracht van demissionair woonminister De Jonge de plancapaciteit onderzocht. De prognose is dat er in Rijswijk tussen 2025 en 2030 ongeveer 2980 nieuwbouwhuizen bijkomen. Gemiddeld per jaar dus twee keer zoveel als in 2023.

Deze artikelen heeft u misschien gemist