Mohamed El Majjaoui (Partij Gelijkheid & Rechtvaardigheid): “Muziekbuurt krijgt sterke ontwikkelingsimpuls”

De Rijswijkse gemeenteraad heeft dinsdag besloten om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de haalbaarheid van scenario 3 (behalve woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd)sporthal) voor de Marimbahal te laten onderzoeken. Daarmee heeft de raad ook besloten dat de Marimbahal na ’14 jaar touwtrekken’ gesloopt zal gaan worden.

Wij vroegen enkele raadsleden naar hun gedachten bij dit besluit.

Mohamed El Majjaoui (Partij Gelijkheid & Rechtvaardigheid): “Dinsdagavond heeft onze fractie ingestemd met het raadsvoorstel (scenariokeuze 3) voor de volledige herontwikkeling van de verouderde Marimbahal. Tegelijkertijd hebben wij een motie mede ingediend, waarbij dit verpauperde deelgebied plaats moet maken voor een robuuste sportzaal, nieuwbouwwoningen en maatschappelijke voorzieningen, waaronder een huisartsenpraktijk en een wijkcentrum..etc. De Muziekbuurt krijgt hiermee een sterke ontwikkelingsimpuls om in de behoefte van alle inwoners -van jong tot oud- te blijven voorzien. Het college gaat met deze opdracht aan de slag.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist