Speciale Taskforce moet Don Bosco aan nieuwe locatie helpen

In de raadsvergadering van dinsdag heeft wethouder Gijs van Malsen aangegeven een speciale Taskforce op te richten om gezamenlijk een nieuwe locatie te vinden voor Don Bosco Rijswijk.  

Don Bosco moet het huidige terrein aan het Julialaantje verlaten omdat door de eigenaren van het perceel en de grond het huurcontract na 71 jaar is opgezegd. De eigenaren willen het voor eigen gebruik gaan inzetten.

Gemeente Den Haag
Wethouder Van Malsen gaf aan niet veel meer te kunnen betekenen omdat het landgoed particulier bezit is. “Ik ben er ook niet gerust op dat we op deze korte termijn een geschikte alternatieve locatie binnen Rijswijk voor deze ‘parel’ gaan vinden. Daarom gaan wij als gemeente met een Taskforce extra inzet leveren om een geschikte locatie te vinden. We zitten ook met de gemeente Den Haag rond de tafel (de helft van de kinderen die bij Don Bosco komt, komt uit het Haagse stadsdeel Laak) om te kijken wat zij kunnen betekenen.”   

Het Don Bosco Festival van zaterdag was met 600 bezoekers een groot succes

Heroverwegen
Burgemeester Huri Sahin en wethouder Gijs van Malsen hebben half januari een gesprek gehad met de eigenaren. Hen is gevraagd om het besluit te heroverwegen. De eigenaren hebben toegezegd binnen twee weken (vervalt komende vrijdag) te laten weten of zij dit ook gaan doen.

Zie ook het interview dat InRijswijk had met Marlies Cuppen, leiding gevende bij Don Bosco
Marlies Cuppen (Don Bosco Rijswijk): “Desnoods hou ik kantoor in een boomhut” – InRijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist