Nieuwe parochie Heilige Maria en Jozef markeert fusie op feestelijke wijze

Bisschop Mgr. Van den Hende en Pastor Arno Aardoom (foto: Willy Nihot)

De vier rooms-katholieke geloofsgemeenschappen van Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Den Haag (Spoorwijk, Laakkwartier en Leidschenveen) zijn op 1 januari samengegaan tot de nieuwe parochie Heilige Maria en Jozef.

Pontificale viering

Afgelopen zaterdag werd deze mijlpaal op feestelijke wijze gemarkeerd met een pontificale viering in de Sint Martinuskerk in Voorburg.

In aanwezigheid van Bisschop van Rotterdam Mgr. Van den Hende werd stil gestaan bij deze bijzondere gebeurtenis.

Nieuwe priester

Als kers op de taart mochten de parochianen tijdens de viering ook een nieuwe priester in hun midden verwelkomen. Pastor Arno Aardoom is per 1 februari benoemd binnen de parochie als lid van het pastorale team.

Na afloop van de viering konden parochianen op informele wijze kennis maken met de nieuwe pastor.

Over de parochie HH. Maria en Jozef

De Parochie HH. Maria en Jozef bestaat uit vier geloofsgemeenschappen rond de volgende kerken: HH. Benedictus en Bernadettekerk (Rijswijk), H. Bonifatiuskerk (Rijswijk en Den Haag Spoorwijk en Laakkwartier), St. Martinus (Voorburg) en HH. Petrus en Paulus (Leidschendam/Den Haag Leidschenveen).

Deze artikelen heeft u misschien gemist