Meld verloren of gestolen paspoort of identiteitsbewijs bij gemeente

Woont u in Rijswijk en krijgt u te maken met verlies of diefstal van uw paspoort of identiteitskaart, geef dit dan door aan de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk aangifte van vermissing doet. Bel daarom meteen na de vermissing met het Rijswijks Contact Centrum via telefoonnummer 14070 (optie 4). Er wordt dan een spoedafspraak voor u ingepland.

Identiteitsfraude

Om identiteitsfraude te voorkomen legt u een verklaring van vermissing bij de gemeente af. De gemeenteambtenaar noteert het nummer van uw oude identiteitsbewijs in het basisregister reisdocumenten. 

Buitenland

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Vraag ook een nieuw of tijdelijk reisdocument aan bij een Nederlandse ambassade of consulaat.

Ongeldig

Als u uw reisdocument als verloren heeft opgegeven, kunt u het niet meer gebruiken als u het terugvindt. Lever uw teruggevonden paspoort of identiteitskaart in bij de gemeente.

Meer informatie

Bezoek de website van de gemeente Rijswijk als u meer wilt weten over dit onderwerp.

U vindt de publieksbalies van de gemeente in het Huis van de stad aan de Generaal Spoorlaan 2.

Deze artikelen heeft u misschien gemist