Hardloopster Anne Luijten in wachtkamer voor Olympische Spelen Parijs

Hoewel de uit Rijswijk afkomstige hardloopster Anne Luijten (29) de olympische limiet voor de marathon heeft gelopen, moet ze afwachten of ze daadwerkelijk naar de Spelen mag.

Er mogen namelijk maar drie Nederlandse vrouwen meedoen.

Afwachten

Sifan Hassan heeft de snelste tijd staan en daarna volgt Anne Luijten. Zondag komen Anne’s concurrenten Andrea Deelstra en Jill Holterman in actie tijdens de marathon van Sevilla. Als beide vrouwen onder Anne’s tijd finishen, dan moet Anne in april in Rotterdam opnieuw een poging wagen.

Ook Nienke Brinkman, die geblesseerd was, kan Anne’s deelname nog verstoren.

Olympische limiet

Anne Luijten verraste in oktober vorig jaar door tijdens de marathon van Amsterdam als tiende te finishen in het Olympisch Stadion in een tijd van 2.26.36. Ze dook met haar tijd veertien seconden onder de 2.26.50 die nodig is voor deelname aan de olympische marathon in Parijs.

Deze artikelen heeft u misschien gemist