Rijswijk station ondanks verbeteringen nog steeds een van meest onaangename stations in Nederland

Station Rijswijk is ondanks aangebrachte verbeteringen nog steeds een van de meest onaangename stations van Nederland. Dit blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2023 die onlangs is gepubliceerd door ProRail.

Het treinstation scoort zelfs slechter dan het jaar daarvoor. Waar het in 2022 nog een 6,1 kreeg, staat het nu met een 5,8 op plek 387 van de 393 Nederlandse stations.

Verbeteringen

In 2016 bleek uit een enquête van reizigersorganisatie Rover al dat station Rijswijk van 176 stations het meest onaangename station was. Reizigers vonden het station donker en slecht verlicht. Het stonk er en het was er altijd koud. De gemeente heeft toen een aantal verbeteringen aangebracht. Zo werd de verlichting in de hal vernieuwd en de schoonmaakfrequentie in de liften en op de trappen verhoogd. En er kwam een bewaakte fietsenstalling.

Verder is de overlast rondom het station flink afgenomen door de bewakingscamera’s die de gemeente in augustus 2023 bij het station heeft geplaatst. Voordat deze camera’s er waren, werden er nog 387 incidenten gemeld. Het afgelopen half jaar waren dat er nog maar 83.

Score slechter dan in 2022

Helaas hebben de verbeteringen niet gezorgd voor een betere reputatie van het treinstation, integendeel lijkt het. Het station scoort in 2023 namelijk nog slechter dan het jaar er voor: 5,8 tegen 6,1.

Stationsbelevingsmonitor 2023

De Stationsbelevingsmonitor 2023 is het resultaat van een onderzoek dat is uitgevoerd door Ipsos I&O in opdracht van NS en ProRail. Het aantal deelnemers bedroeg 83.162.

Meer weten over het onderzoek? Klik hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist