Vraag op tijd nieuw paspoort of identiteitskaart aan

(Afb. website gemeente Rijswijk)

Verloopt uw paspoort of identiteitskaart in 2024? De gemeente Rijswijk adviseert in dat geval op tijd een nieuw aan te vragen.

Drukker dan andere jaren

Dit jaar verwacht de gemeente veel meer aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart dan andere jaren. De komt omdat omdat paspoorten en identiteitskaarten vanaf 9 maart 2014 voor het eerst tien jaar geldig waren. Daarom werden er in 2014 veel paspoorten en identiteitsbewijzen aangevraagd. En deze verlopen dus dit jaar. In uw paspoort of op uw identiteitskaart staat tot welke datum het geldig is.

Aanvragen

Maak voor het aanvragen van uw paspoort of identiteitskaart een afspraak via deze link

Plant u liever telefonisch een afspraak in? Bel dan naar telefoonnummer 14 070 (optie 4). Meer informatie over het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart leest u hier.

U kunt ook zonder afspraak langskomen tijdens onze openingstijden. Houdt u er dan wel rekening mee dat u mogelijk lang moet wachten.

Afhalen

Vijf werkdagen na de aanvraag kunt u uw paspoort en identiteitskaart zonder afspraak afhalen. Let op: feestdagen tellen niet mee als werkdag.

Spoed

Heeft u een spoedgeval en lukt het niet uiterlijk twee weken voordat u uw paspoort of identiteitskaart nodig heeft, een afspraak in te plannen? Bel dan naar telefoonnummer 14 070 (optie 4). Het Rijswijks Contact Centrum kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor het maken van een spoedafspraak.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist