Meditatieve muziek door de eeuwen heen in de Bonifatius

Op zondag 25 februari brengt Muziek in de Bonifatius meditatieve muziek door de eeuwen heen uitgevoerd door pianist Erwin Weerstra. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Klik hier voor het programma.

Thema

Het centrale thema van dit programma is bezinning en reflectie. Al eeuwenlang hebben componisten zich met deze thematiek beziggehouden. Ook voor de componisten van deze tijd is dit een belangrijk thema.

Erwin Weerstra

Erwin Weerstra (1987) werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. Tijdens zijn studietijd heeft hij tweemaal het Internationale Steinway Concours gewonnen. Erwin is de enige pianist die dit concours tweemaal heeft gewonnen.

In 2009 haalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Master diploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium. Erwin studeerde ook compositie bij Daan Manneke, Roderik de Man en Yannis Kyriakides.

Onder het alias Allart combineert Erwin zijn achtergrond in klassieke muziek met hedendaagse elektronische muziek. Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. Erwin heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland.

In 2018 is Erwin geselecteerd voor de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński, die ook de docent was van Krystian Zimerman.

Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Muziek in de Bonifatius

Wilt u meer weten over de maandelijkse concertserie met een gevarieerd programma in de Bonifatiuskerk op zondagmiddag? Kijk dan op de website van Muziek in de Bonifatius. U vindt hier ook het geplande programma voor 2024.

Deze artikelen heeft u misschien gemist