Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw met mannenteam uitgeschakeld op EK

Rijswijker Mark Caljouw is met het Nederlandse mannenteam uitgeschakeld op het EK voor landenteams in het Poolse Lodz.

In de laatste groepswedstrijd werd met 3-2 verloren van Engeland, waardoor de halve finale er niet meer in zit.

Vijfde partij

De enkelspelen gingen allebei nog naar Nederland door overwinningen van Mark Caljouw en Joran Kweekel. Beide dubbelspelen waren voor Engeland, waardoor een beslissende vijfde partij nodig was. Daarin ging Finn Achthoven met tweemaal 21-14 onderuit tegen Toby Penty.

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen waren al uitgeschakeld voor een plek in de volgende ronde, maar speelden vrijdag nog wel tegen Spanje in de poule. Dat land bleek met 4-1 te sterk. Kirsten de Wit en Kelly van Buiten pakten nog wel de winst in het dubbelspel, maar alle andere wedstrijden gingen verloren.

Deze artikelen heeft u misschien gemist