Veel belangstelling voor thema ‘Integrale visie op armoede en schuldenpreventie  in Rijswijk’

Op woensdag 14 februari waren ongeveer 50 personen aanwezig in de Nieuwe kerk te Rijswijk bij het thema: ‘Integrale visie op armoede en schuldenpreventie’. De organisatie was in handen van de Gemeente Rijswijk, Financieel Netwerk Rijswijk (Rochelle Heerema) en de diaconie van de protestante Gemeente (Sylvia Slingerland)

Jort van Hoogstraaten, beleidsadviseur van de Gemeente Rijswijk: “De afgelopen twee jaar is er heel veel in het nieuws gekomen over armoede en de laatste periode met name ook over bestaanszekerheid. Als gemeente heb je ook invloed op het armoedebeleid dat je in je eigen gemeente invoert.”

Kookgroep
Er waren mensen van maatschappelijk betrokken organisaties en betrokken inwoners van Rijswijk aanwezig. De beleidsmedewerker was duidelijk in zijn bewoordingen bij aanvang van de avond: “We gaan vier stellingen bespreken waarvan ik denk dat jullie veel meer ideeën en kennis hierover hebben dan ik achter mijn bureau. Ik ben dan ook benieuwd hoe jullie kijken naar verschillende stellingen die ik heb meegenomen.” Wat is het dan mooi dat men tussendoor ook nog kon genieten van een fantastische maaltijd. Hulde aan deze ‘kookgroep‘.

Praktijk
Er waren zeven groepen geformeerd met mensen die wel degelijk weten hoe het er in de praktijk toegaat en dus ook met goede voorstellen kwamen. De beleidsadviseur zei hiermee aan de slag te gaan. Uiteindelijk is het woord aan de politiek. Er komt ook een terugkoppeling bij Financieel Netwerk om de uiteindelijke punten te bespreken. Vanuit de Rijswijkse politiek waren Winfried Smith en Lara Oude Alink aanwezig.

“De kennis en ervaring van de mensen die op deze avond aanwezig waren, zijn waardevol voor ons gemeentebeleid”, aldus Jort van Hoogstraaten

Tekst en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist